Patatesli Mantar Sotesi (Diyet)

Son güncelleme: 06.11.2007 21:44
  • MALZEMELER
    4 adet orta boy patates
    400 gram mantar
    1 adet orta boy soğan
    1 diş sarmısak
    2 tatlı kaşığı zeytinyağı
    Yarım bardak tavuk suyu
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Tuz, biber

    Derin bir tencerenin içerisine su koyun. Yıkanmış ve temizlenmiş patatesleri suyun içine atın ve patateslerin dağılmamasına dikkat ederek pişirin. Patatesler piştikten sonra soğutmak üzere kenara alın. Mantarları yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Yağsız bir tavanın içine iki tatlı kaşığı zeytinyağı koyun. Zeytinyağını kızdırdıktan sonra küçük küçük doğranmış soğan ve bir diş sarımsağın renkleri altın sarısı oluncaya değin bir tahta kaşık ile karıştırarak sote edin. Ardından önceden haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış patatesleri tavaya aktarın ve ağır ağır karıştırarak kızartın. Patateslerin çoğunluğu kızardığında bir tatlı kaşığı biber salçası ve mantarları ilave edin. Birkaç dakika beraber karıştırdıktan sonra yarım bardak tavuk suyu ilave edin ve kapağı hafif aralık bırakılarak ağır ateşte 10 dakika daha pişirdikten sonra tuzu-ve biberi de ilave edilip servise hazır hale getirilir.

    KALORİ DEĞERLERİ / Bir porsiyonda; Yağ oranı: 3.4 gr. Kolesterol: 55 mg.
#06.11.2007 10:24 0 0 0
  • paylasimin icin tesekkurler.
#06.11.2007 10:26 0 0 0
  • tarif için saol sindy
#06.11.2007 17:06 0 0 0
  • teşekkürler paylaşımın için.
#06.11.2007 21:44 0 0 0