MALZEMELER
4 adet orta boy patates
400 gram mantar
1 adet orta boy soğan
1 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yarım bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, biber

Derin bir tencerenin içerisine su koyun. Yıkanmış ve temizlenmiş patatesleri suyun içine atın ve patateslerin dağılmamasına dikkat ederek pişirin. Patatesler piştikten sonra soğutmak üzere kenara alın. Mantarları yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Yağsız bir tavanın içine iki tatlı kaşığı zeytinyağı koyun. Zeytinyağını kızdırdıktan sonra küçük küçük doğranmış soğan ve bir diş sarımsağın renkleri altın sarısı oluncaya değin bir tahta kaşık ile karıştırarak sote edin. Ardından önceden haşlanmış ve küp şeklinde doğranmış patatesleri tavaya aktarın ve ağır ağır karıştırarak kızartın. Patateslerin çoğunluğu kızardığında bir tatlı kaşığı biber salçası ve mantarları ilave edin. Birkaç dakika beraber karıştırdıktan sonra yarım bardak tavuk suyu ilave edin ve kapağı hafif aralık bırakılarak ağır ateşte 10 dakika daha pişirdikten sonra tuzu-ve biberi de ilave edilip servise hazır hale getirilir.

KALORİ DEĞERLERİ / Bir porsiyonda; Yağ oranı: 3.4 gr. Kolesterol: 55 mg.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3978
favori
like
share
AZRAA Tarih: 06.11.2007 22:44
teşekkürler paylaşımın için.
SU-PERISI Tarih: 06.11.2007 18:06
tarif için saol sindy
HayaLGözlüm Tarih: 06.11.2007 11:26
paylasimin icin tesekkurler.