4 havuç
2 soğan
4 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz

Havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayın. Kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Soğanları soyup halka halka doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Maydanozu yıkayıp kıyın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup soğumaya bırakın. Havuç, soğan sarımsak, tuz ve kıyılmış maydanozu büyük bir salata kasesinde karıştırın. Kalan sıvıyağ ve limon suyunu ilave edip servis yapın.

Afiyet Olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 591
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 06.11.2007 17:42
emegine saglık sindy