Malzemeler

5 adet güllaç yufkası
2 lt. süt
2 su bardağı şeker
Dövülmüş ceviz içi
Üzerini süslemek için nar, toz antepfıstığı, toz badem vb...
Dilerseniz 1 yemek kaşığı gül suyu
Yapılışı

Öncelikle sütü ve şekeri kaynatın. Süt; yoğurt mayalama ısısına gelene kadar ılıtın. Güllaç yufkalarının sığabileceği bir tepsiye bir miktar ılık sütten dökün. (Gül suyu ekleyecekseniz, süte bu aşamada eklemeniz gerekir). Üzerine güllaç yufkasını koyun. Tepside ikram edilecek güllaç için parlak tarafların üste gelmesi gerekiyor. Yani maksat daha parlak ve güzel görünmesi. Ama biz saracağımız için parlak tarafın alta gelmesi gerekli. Yufkayı ortadan ikiye kesin, kestiğiniz kısmlara dövülmüş ceviz içi serpin.Yufkayı geniş ve cevizli olan kısımdan başlayarak rulo yapın, daha sonra bir ucundan başlayarak içe doğru sararak gül şekli verin.Sardığınız güllaçları kaselere koyun. Üzerine kalan sütü dökün. Üzerini nar, toz antepfıstığı, toz badem, çekilmiş ceviz ya da fındıkla süsleyin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1905
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:39
teşekkürler @ARZU@ ellerine sağlık
Sindy Tarih: 20.11.2007 21:01
emegine saglik
SU-PERISI Tarih: 20.11.2007 17:07
tarif için teşekkürler.tatlılar bölümüne uygun oldugu için kaydırıldı