Malzemeler

1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
10 adet sade ya da kakaolu petibör bisküvi
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Taze ya da dondurulmuş vişne
Muhallebi İçin

1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Yapılışı

Öncelikle şeker, un ve sütü bir tencereye koyarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ayrı bir kapta krem şantiyi hazırlayın. Kram şantinin kıvamının güzel olması için sütün soğuk olmasına dikkat edin, sonucu gerçekten etkiliyor.
Pişen muhallebiyi soğumaya bırakın. Ben genelde lavabonun içini suyla doldurup tencereyi içine oturtmayı tercih ediyorum. Soğuyan muhallebinin içine krem şantiyi ekleyip karıştırın, ama çok fazla değil.
Hazırlanan kremanın içine bisküvileri kırın. Ben bisküvileri "neredeyse ufaladığıma" dair eleştiriler alsam da, bu haliyle de güzel oldu. Ama biraz daha büyük parçalar olsa daha hoş olabilirdi, katılıyorum.
Bisküvilerin üzerine vanilyayı ve hindistan cevizini ekleyip karıştırın.
Parfeyi koyacağınız kalıbın içini vişnelerle döşeyin. Ben derin dondurucudan çıkardığımız vişneleri -haliyle- çekirdekli olarak kullandım. Taze vişe çok daha lezzetli olurdu. Ayrıca belki çekirdeklerini ayırma fırsatım da olurdu.
Vişnelerin üzerine bisküvili kremayı dökün, üzerini düzleyin. Derin dondurucuda dondurun. Donan parfeyi ters çevirip dilimleyerek servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 933
favori
like
share