Malzemeler

3 adet yufka
İç Malzemesi İçin

1 kg. balkabağı
2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz
Tarçın
Yapılışı

Bir kaba soyulup yıkanmış balkabağını rendeleyin. İçine cevizi ve şekeri ekleyin. Bedia Abla karışımın rengini kararttığı için tarçını içine eklemiyormuş. Yufkanın kenarına harcı koymadan önce serpiyormuş tarçını, az sonra zaten daha detaylı anlatacağım:)
Yufkaları ortadan ikiye, 2 yarım daire oluşacak şekilde kesin. Yufkanın geniş kenarına bir miktar tarçın serpin, üzerine balkabaklı içten yayın. Yufkayı rulo halinde sarın.
Oluşan ruloları (3 x 2 = 6 adet rulo) fırın tepsisine düz olarak, kıvırmadan dizin. Üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürün ve 250 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 557
favori
like
share
Sindy Tarih: 20.11.2007 21:04
emegine saglik
Grace Tarih: 20.11.2007 17:00
Emeğine sağlık
SU-PERISI Tarih: 20.11.2007 16:58
eline emegine saglık