Malzemeler

1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket damla sakızı
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
Sosu İçin

1 paket çikolatalı Créme Olé
2,5 su bardağı süt
Yapılışı

Un ve şekeri koyduğunuz tencereye, 1 lt. sütü karıştırarak ekleyin. İçine damla sakızını da ekleyin. Damla sakızı bulamazsanız bildiğimiz, çiğnediğimiz damla sakızlarını da kullanabilirsiniz. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve ılımaya bırakın.
Créme Olé'yi paketin arkasındaki tarife göre yapın.
Tencerede ılımış olan tavuk göğsüne margarini ve vanilyayı ekleyip 5-10 dk. mikserle çırpın. Ne kadar çok çırparsanız o kadar pürüzsüz ve lezzetli olur.
Tavuk göğsünü dikdörtgen veya kare borcama yayın. Tavuk göğsünü koymadan önce borcamı suyla ıslatırsanız yapışmaz.
Tavuk göğsünün üstü hafiften kaymak tutmaya başlayınca da Créme Olé'yi üzerine yayın. Üzerini süsleyerek soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 416
favori
like
share