Elmalı - Vişneli Turta


Sofradaki en nefis şey belki de buydu... Vişnenin verdiği hafif ekşi tat sayesinde oldukça hafif bir turta olmuştu.

Malzemeler

1 paket yumuşak margarin
1,5 su bardağı şeker
3 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Harcı İçin

4 - 5 adet elma
1,5 su bardağı şeker
Fındık ya da ceviz
Tarçın
1 su bardağı ayıklanmış vişne
Pudra şekeri


Yapılışı

Öncelikle elmalı harcı hazırlayacağız. Elmaları soyun ve rendeleyin. Elmaların üzerine şekeri ve fındığı ya da cevizi de ekleyip güzelce pişirin. İnmesine yakın tarçını ekleyin. Tarçını pişme esnasında eklerseniz, harcın rengini karartır ve tarçının iğrenç bir tadı olur:)
Harç soğurken hamura başlayalım: Hamur için gerekli olan bitin malzemeleri karıştırarak özlü bir hamur elde edin. Hamurun 2/3'ünü borcamın dibine yayın. Bu katın üzerine soğumuş olan elmalı harcı dökün. 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış vişneyi üzerine dizin. Hamurun kalan 1/3'lük kısmını da dondurucuda hafif dondurun. Donan hamuru turtanın üzerine rendeleyin. Fırına verin.
Pişen turtanın üzerinme pudra şekeri serpin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 920
favori
like
share