Malzemeler

1 paket etimek
Şerbeti İçin

2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
Kreması İçin

1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı

Öncelikle suyla şekeri bir tencereye alıp ocağın altını açın. Şerbetin kaynamasına yakın tencereyi ocaktan alın, kaynamasına gerek yok. Şerbeti ılımaya bırakın.
Etimekleri bir borcama ya da tencereye döşeyip, ılıyan şerbetle ıslatın.
Bir tencereye süt, uni şeker ve vanilyayı koyun, içine portakal kabuğunu rendeleyin. Muhallebi kıvamına gelene kada pişirin. Pişen muhallebiyi ılımaya bırakın. Ilıyan muhallebinin içine 1 yemek kaşığı margarin (tuzsuz tereyağı da olabilir) ekleyin ve mikserle güzelce çırpın. Ne kadar uzun çırparsanız, kıvamı o kadar güzel olur.
Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün, soğuk servis yapın

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 680
favori
like
share
CA-CHALLENGE Tarih: 09.12.2007 02:00
teşekkürler paylaşım için
sull Tarih: 20.11.2007 21:11
bu tatlının portakalsız olanını yapıyorum ...pratik vede güzel bi tatlı...bu tarifide mulaka deniycem...

teşekkürler...
Sindy Tarih: 20.11.2007 21:06
emegine saglik Arzu
SU-PERISI Tarih: 20.11.2007 16:33
tarifin için saol @ARZU@