Malzemesi

2 su bardağı köftelik ince bulgur
500 gr az yağlı kıyma
2 soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 su bardağı su
yapılışı

1. Soğanlar ve maydanozu temizleyip kıyın. Maydanozun 2 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı soğanla birlikte çukur bir kaba alın. Kırmızıbiber, reyhan, tuz ve karabiberi ekleyip elinizle ovun. Kıymayı soğanlı karışıma azar azar ilave edip yoğurun. Bulguru ekleyip 10 dakika daha yoğurun. Üzerine nemli bir bezle örtüp 10 dakika bekletin.

2. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin. Her köftenin ortasını parmağınızın ucuyla bastırarak çukurlaştırın.

3. Sos için, tereyağını tencerede eritin. Domates ve biber salçalarını ekleyin. 1-2 dakika kavurup suyu ilave edin. Su kaynayınca köfteleri yavaş yavaş ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 398
favori
like
share
By_ergen Tarih: 17.11.2007 13:06
paylasım icin saol
Sindy Tarih: 08.11.2007 11:15
tarif icin tesekkurler SU-PERISI