Hamsi Güveci


Malzemeler: 500 gr. Hamsi, 4 adet kuru soğan, 4 adet patates




Yapılışı: Hamsiler ayıklanıp temizlendikten sonra süzgece konularak suyundan süzdürülür. Daha sonra tuzlanır, bir müddet bekletilir. Diğer taraftan soğanlar uzunlamasına doğranır. Patatesler de yuvarlak olarak kesilir. Maydanoz, az zeytinyağı, domates veya salça kuz karışımı haline getirilir. Güvecin altına bir sıra patates daha sonra da soğan ve karışımı onun üzerine de hamsi dizilir. Bunun üzerinede tekrar soğan karışımı ve patates dizilir. Yağı ve bir bardak suyu konulur, fırna sürülür. Piştikten sonra sıcak servis yapılır

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 765
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:20
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
Sindy Tarih: 08.11.2007 11:16
emegine saglik abi
SU-PERISI Tarih: 07.11.2007 17:57
eline saglık marab.çok lezzetli bir yemek