malzemeler
2 yarım halka halinde doğranmış soğan,
2 kuşbaşı doğranmış patates,
3 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1/4 su bardağı tel şehriye,
2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz,
1 havuç,
2 doğranmış kırmızı biber,
1 doğranmış çarliston biber,
2-3 tutam kuru defne yaprağı,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
su, tuz, öğütülmüş karabiber
yapılışı
büyük bir tencereye 8-10 su bardağı suyu, zeytinyağını, defne yapraklarını ve az suyla ezilmiş salçayı koyun. su kaynarken, bütün sebzeleri doğrayın ve tencereye koyun. kısık ateşte sebzelerin yumuşamasını bekleyin. sebzelerin pişmesine yakın şehriyeyi, tuzu ve karabiberi koyun. 10 dk. sonra ateşten alıp maydanozlarla süsleyin.

dün kitabı karıştırırken

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 466
favori
like
share
mirturk Tarih: 11.11.2007 22:24
teşekkürler.
Sindy Tarih: 08.11.2007 11:13
tesekkurler SU-PERISI