MALZEME:

3 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Çorba Kaşığı Kapari
1 Demet Maydanoz
Yeteri Kadar Zeytinyağı
Yeteri Kadar Tuz


[COLOR="lemonchiffon"]YAPILIŞI:

Bir yumurta tuzlu kaynar suya atılır ve katı olarak pişirilir. Soğuyunca kabuğu ayıklanır. Beyazı sarısından ayrılır. Beyazı küçük parçalara doğranır. Sarısı ezilir, üzerine kalan çiğ yumurtaların sarısına dökülür. Çırparken sirke, yeteri kadar zeytinyağı ve tuz katarak bir mayonez yapılır. ( Bu mayonezde limon suyunun yerini sirke almıştır.) Mayonez koyu bir kıvama gelince çırpmaya ara vermeden ince kıyılmış maydanozla kapariler katılır. Son olarak ince ince doğranmış yumurta beyazları katılır ve Mimoza Sosu, haşlanmış herhangi bir balık yemeği üzerine dökülerek servis yapılır

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 581
favori
like
share
nalus Tarih: 24.10.2008 15:03
deneyeceğim
delikurtsahin Tarih: 17.10.2008 20:12
sos tarifin için teşekkürler
by_cyber Tarih: 08.07.2008 08:09
paylaşım için çok thanks....
SU-PERISI Tarih: 08.11.2007 15:25
sos tarifin için saol