MİMOZA SOSU

Son güncelleme: 24.10.2008 15:03
  • MALZEME:

    3 Adet Yumurta
    1 Çorba Kaşığı Sirke
    1 Çorba Kaşığı Kapari
    1 Demet Maydanoz
    Yeteri Kadar Zeytinyağı
    Yeteri Kadar Tuz


    YAPILIŞI:

    Bir yumurta tuzlu kaynar suya atılır ve katı olarak pişirilir. Soğuyunca kabuğu ayıklanır. Beyazı sarısından ayrılır. Beyazı küçük parçalara doğranır. Sarısı ezilir, üzerine kalan çiğ yumurtaların sarısına dökülür. Çırparken sirke, yeteri kadar zeytinyağı ve tuz katarak bir mayonez yapılır. ( Bu mayonezde limon suyunun yerini sirke almıştır.) Mayonez koyu bir kıvama gelince çırpmaya ara vermeden ince kıyılmış maydanozla kapariler katılır. Son olarak ince ince doğranmış yumurta beyazları katılır ve Mimoza Sosu, haşlanmış herhangi bir balık yemeği üzerine dökülerek servis yapılır
#08.11.2007 10:31 0 0 0
  • sos tarifin için saol
#08.11.2007 15:25 0 0 0
  • paylaşım için çok thanks....
#08.07.2008 08:09 0 0 0
  • sos tarifin için teşekkürler
#17.10.2008 20:12 0 0 0
  • deneyeceğim
#24.10.2008 15:03 0 0 0