Fındıklı Çıtır

Son güncelleme: 08.02.2008 07:48
  • Malzeme

    - Yarım paket Sana yağı
    - 1 su bardağı esmer şeker
    - Yarım su bardağı pudra şekeri
    - Yarım su bardağı hindistan cevizi
    - 3 buçuk su bardağı mısır gevreği
    - 1 adet yumurta
    - 1 su bardağı çekilmiş fındık
    - 1 paket vanilya

    Hazırlanışı

    Mısır gevreğini, küçük bir torbaya koyup, ufalayınız.

    Fındıkları iri olarak çekiniz.

    Yumurtayı bir kâseye kırıp, çatal yardımı ile çırpınız.

    Küçük bir tencerede, Sana yağını, esmer şekeri, pudra şekerini eritip, iyice karıştırınız. Şekerler eridikten sonra ateşten alıp, soğutunuz.

    Ilınmış Sanalı-şekerli karışıma, ufalanmış mısır gevreklerini, çırpılmış yumurtayı, iri çekilmiş fındıkları, hindistan cevizini, vanilyayı, ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırınız.

    Tepsiye yağlı kâğıt yayıp, üzerine bir kaşık yardımı ile harçtan istediğiniz büyüklükte dökün.

    Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip, 5-10 dak. arası soğuttuktan sonra servis ediniz.
#08.11.2007 10:36 0 0 0
  • tarif çok güzel eline saglık sindy deneyecegim
#08.11.2007 15:12 0 0 0
  • ellerine sağlık sindy
#08.02.2008 07:48 0 0 0