Malzeme

- Yarım paket Sana yağı
- 1 su bardağı esmer şeker
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 3 buçuk su bardağı mısır gevreği
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
- 1 paket vanilya

[COLOR="lemonchiffon"]Hazırlanışı

Mısır gevreğini, küçük bir torbaya koyup, ufalayınız.

Fındıkları iri olarak çekiniz.

Yumurtayı bir kâseye kırıp, çatal yardımı ile çırpınız.

Küçük bir tencerede, Sana yağını, esmer şekeri, pudra şekerini eritip, iyice karıştırınız. Şekerler eridikten sonra ateşten alıp, soğutunuz.

Ilınmış Sanalı-şekerli karışıma, ufalanmış mısır gevreklerini, çırpılmış yumurtayı, iri çekilmiş fındıkları, hindistan cevizini, vanilyayı, ilave edip, tahta bir kaşık ile karıştırınız.

Tepsiye yağlı kâğıt yayıp, üzerine bir kaşık yardımı ile harçtan istediğiniz büyüklükte dökün.

Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip, 5-10 dak. arası soğuttuktan sonra servis ediniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 337
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:48
ellerine sağlık sindy
SU-PERISI Tarih: 08.11.2007 16:12
tarif çok güzel eline saglık sindy deneyecegim