Malzeme

- 4 adet yumurta
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı granüle kahve
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Üzeri İçin:
- ½ su bardağı iri çekilmiş fındık

[COLOR="lemonchiffon"]Hazırlanışı

1. Yumurta beyazı ve sarısını ayrı ayrı kâselere ayırın.

2. Yumurta beyazlarını mikser veya çırpıcı yardımıyla çırpın.

3. Diğer kâseye ayırdığınız yumurta sarıların üzerine şekeri, yumuşamış margarin i ilave edip, mikser veya çırpıcı yardımıyla çırpın.

4. Çırpılmış yumurta beyazlarını harca ekleyin karıştırın. Daha sonra sütü ilave edip, çırpın.

5. Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

6. En son harcın içine granüle kahveyi ilave edip, tahtabir kaşık yardımıyla karıştırın.

7. margarin ile yağlanmış dikdörtgen uzun kek kalıbının içine harcı dökün.

8. En son olarak kek harcın üzerine fındık serpip önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.

9. Pişen keki kalıbında 10 dakika soğutup, servis tabağına çıkarıp, servis edin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 389
favori
like
share
CA-CHALLENGE Tarih: 09.12.2007 02:01
teşekkürler paylaşım için
özleem Tarih: 21.11.2007 16:38
emegine saglik
SU-PERISI Tarih: 08.11.2007 16:09
eline emegine saglık sindy