Malzeme:
1 orta boy karnabahar, çiçeklerine ayrılıp tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanmış

Köfte malzemeleri:
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yumurta akı
2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru nane
Pul biber
Dereotu
sarımsaklı yoğurt
Hazırlama:
1.Geniş bir kapta bulgura kaynar suyu döküp üzerini kapatın.
2.20 dakika sonra -bulgurlar kabarınca- diğer köfte malzemeleriyle karıştırıp, yoğurun.
3.Karışımdan küçük toplar yapıp dağılmamaları için buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
4.Daha sonra köfteleri kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Haşladıklarınızı sudan alıp servis tabağına koyun.
5.Haşlanmış karnabaharları ve köfteleri üzerlerini kaplayacak kadar sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alın.
6.Üzerini pul biber ve dereotu ile süsleyip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 296
favori
like
share
Sindy Tarih: 09.11.2007 11:42
emegine saglik