Malzeme:
1 çay bardağı bitkisel yağ (ya da zeytinyağ)
1 su bardağı kara mercimek
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 tatlı kaşığı nane
5 diş sarmısak
Maydanoz
Şeker
Tuz

Hazırlama:
Mercimeği ayıklayın, iyice yıkayıp haşlayın, yumuşamadan kara suyunu süzün. Diğer yanda, kızdırılmış yağda iri kıyılmış sarmısak, küp küp kesilmiş havuç ve patatesleri çevirin. Yarım haşlanmış mercimeğin üstüne, kavrulmuş malzemeleri koyup kafi miktarda tuz, şeker ve sıcak su ilave ederek pişmeye bırakın.
Mercimek ve patatesler dağılmadan ateşten alın, içine biraz kıyılmış maydanoz ve nane ilave edip, tencerede soğumaya bırakın.
Ilınınca seıvis tabağına alın. Maydanoz veya mevsimine göre taze nane ile süsleyip, üstüne biraz zeytinyağı gezdirdikten sonra servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 456
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 16:57
ewweett çook sağoll
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 16:53
eellerinizee sağlıkkkk
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 16:53
çççookk güzeellll beğendiimmm
refik Tarih: 15.12.2007 12:00
güzel tarifin için teşekkürler su-perısı
Sindy Tarih: 09.11.2007 12:15
tarif icin tesekkurler SU-PERISI