Sebzeli Lokma

Son güncelleme: 11.11.2007 12:33
  • MALZEMELER

    25 adet için
    1 adet rulo katlı hamur
    2 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
    harcı için:
    1 adet havuç
    5 adet dilimlenmiş mantar
    1 yemek kaşığı kıyılmış pırasa
    2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 yemek kaşığı pırasa (ince kıyılmış)
    2 yemek kaşığı haşlanmış kıyılmış ıspanak
    1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
    1 yemek kaşığı tereyağı
    karabiber
    tuz
    2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

    HAZIRLANIŞI

    Havucu ayıklayın, rendeleyin. Yağı tavada kızdırdıktan sonra pırasaları 3 dakika kavurun. Mantar, havuç, ıspanak ve baharatları ekleyip 4 dakika karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu da ilave edip karıştırın. Hamuru yaklaşım 2 mm kalınlığında açın. Hazırlanan içi aralıklı olarak hamurun yrısının üzerine koyun. diğer yarısını üzerlerine örtün ve çember kalıpla yuvarlaklar kesin. Yumurta sarılarını üzerlerine sürün. Buzdolabında 30 dakika kadar beklettikten sonra kızartın ve servis yapın.
#09.11.2007 11:17 0 0 0
  • nefis bir tarife benziyor.emegine saglık sindy
#11.11.2007 12:33 0 0 0