Malzemeler :
1 bütün ekmek
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su
1 su bardağı peynir (Beyaz, lor v.s)
7-8 dal dere otu

Hazırlanışı:
Bu tanım, bayat ekmekleri değerlendirme açısından da yararlıdır. Pideyle de yapılabilir. Önce kuru soğanları incecik kıyıp,tereyağını erittiğiniz tavada kavurun. Peyniri de katıp, bir iki çevirip ateşten alın. Ekmekleri iri lokmalar halinde bir tepsiye yerleştirin. Üzerine soğanlı peyniri gezdirin. Sonra yağı eritin ve suyla beraber ısıtın. Yağlı sıcak suyla tepsideki ekmekleri ıslatın, ince kıyılmış dereotunu serpin. Sıcak sıcak servis yapalım.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 483
favori
like
share
suskunca Tarih: 27.11.2007 23:30
ellerine emegine saglik tesekkürler
Sindy Tarih: 13.11.2007 12:43
emegine saglik SU-PERISI