Malzemeler :
1 su bardağı irmik
4 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı portakal suyu
1 adet portakalın kabuğu
Hazırlanışı:
Önce portakalları iyice yıkayıp, kabuklarından ince şeritler çıkarın. Sonra ikiye bölüp,sularını çıkartın ve süzdürün. Portakal suyunu bir tencereye alıp, ısıtın. Helva tenceresinde tereyağını eritin. İrmiği katarak, sürekli karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Sıcak portakal suyunu ekleyip,yine karıştırarak, 2-3 dakika daha kavurun. Tozşekeri ve portakal kabuklarını da ekleyip,ateşten alın. Kapağı kapalı olarak, 15 dakika kadar demlendirin. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, servise sunun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 382
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:45
teşekkürler su-perisi
Sindy Tarih: 12.11.2007 10:42
emegine saglik SU-PERISI