Portakallı Helva

Son güncelleme: 08.02.2008 07:45

  • Malzemeler :
    1 su bardağı irmik
    4 yemek kaşığı tereyağı
    5 yemek kaşığı toz şeker
    2 su bardağı portakal suyu
    1 adet portakalın kabuğu
    Hazırlanışı:
    Önce portakalları iyice yıkayıp, kabuklarından ince şeritler çıkarın. Sonra ikiye bölüp,sularını çıkartın ve süzdürün. Portakal suyunu bir tencereye alıp, ısıtın. Helva tenceresinde tereyağını eritin. İrmiği katarak, sürekli karıştıra karıştıra 5 dakika kadar kısık ateşte kavurun. Sıcak portakal suyunu ekleyip,yine karıştırarak, 2-3 dakika daha kavurun. Tozşekeri ve portakal kabuklarını da ekleyip,ateşten alın. Kapağı kapalı olarak, 15 dakika kadar demlendirin. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, servise sunun.
#11.11.2007 12:43 0 0 0
  • emegine saglik SU-PERISI
#12.11.2007 09:42 0 0 0
  • teşekkürler su-perisi
#08.02.2008 07:45 0 0 0