Malzeme:
1 kg kırlangıç
1 adet havuç
2 diş sarmısak
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
5 yemek kaşığı zeytinyağı (sızma)
1 ½ yemek kaşığı çam fıstığı
5 adet mantar
1 yemek kaşığı un
3 bardak su
Tuz
Karabiber
Hazırlama:
Balıkları iyice yıkadıktan sonra 3 bardak su ile 5 dakika kaynatın. Sonra dışarı alıp deri ve kılçıklarını iyice ayıklayıp küçük parçalara bölün.
Sarımsak, soğan ve havucu ince kıyın. Maydanozların saplarını ayırıp ince kıyın ve tamamını karıştırın. Bir kapta zeytinyağı ile sote edin. Unu ve kararınca tuzu ekleyip karıştırın.
Çam fıstıklarını dövün. Mantarları doğrayın ve karabiberle birlikte balık suyuna ilave edin. Aynı suya balıkları da ilave edin. Orta ateşte 20-25 dakika pişirin.
Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapınız.

Dikkat: Bu çorba bir defada tüketilmelidir.
Bu yemeğe uygun diğer balıklar:
İskorpit, adabeyi, öksüz , levrek, çipura, lagos, orfoz gibi beyaz etli bütün balıklar

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 856
favori
like
share
Sindy Tarih: 13.11.2007 12:50
emegine saglik
Grace Tarih: 12.11.2007 17:35
sade balık çorbası içmiştim ama buda farklı teşkürler su perisi