[COLOR="yellow"]Malzeme:
3 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı ince bulgur
1 silme yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı limon
Yeterince tuz
Hazırlama:
Patatesler haşlanır, soğan robotta iyice ezilir ve bulgurla karıştırılır. Salça, sıvı yağla birlikte biraz kavrulur. Haşlanmış patatesler soyulur ve çatalla püre haline getirilir. Patates ve salçalı yağ bulgura eklenir. Karışım yoğurulur. Kimyon, pul biber ve tuz atılarak tekrar yoğurulur. En son limon eklenir ve yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve servis yapılacak tabağa dizilir. Marulla süslenerek yenir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 451
favori
like
share
refik Tarih: 15.12.2007 11:44
eline saglık teşekkürler
Sindy Tarih: 13.11.2007 12:47
tarif icin tesekkurler
Grace Tarih: 12.11.2007 17:41
bazı çiğköftecilerde böle yapar sanırım:72:teşekkürler öğrenmiş olduk