Malzeme:
3 adet yufka
1 çorba kaşığı yoğurt
1/2 bardak süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı bitkisel yağ
Çok az margarin
100 gr kavrulmuş kıyma
Hazırlama:
Bir kasede yoğurt, süt ve yumurtayı iyice çırpın. Orta büyüklükte bir tavayı 2 kaşık bitkisel yağ ile yağlayın. Tavanızın büyüklüğüne göre yufkaları 4'e veya 3'e bölün. Tavaya bir kat yufka koyun ve üzerine yumurta karışımından sürün. Bu işlemi yufkaların yarısını bitirene kadar devam edin. Yarıya geldiğinizde Kıyma yad a ezilmiş peyniri yayın ve bir kat yufka bir kat yumurtalı karışım işlemine devam edin. Son yufkayı da ilave ettikten sonra tavanızı orta hararette ateşe koyun, böreğinizin alt yüzü pişince, diğer yüzünü pişirmek icin düz bir tabak yardımıyla çevirin. pişmiş olan kısma hafifçe margarini sürün. Diğer yüzü de pişince aynı işlemi yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 540
favori
like
share
Sindy Tarih: 14.11.2007 11:10
emegine saglik SU-PERISI