Ayakkabıda taba modası

Son güncelleme: 13.11.2007 09:00
  • noimage

    Taba renkleri ve tonları, hem kadın, hem de erkek ayakkabısında bu kışa damgasını vuruyor. Siyah ayakkabılarsa yine vazgeçilmez oluyor!

    Bursa Ayakkabıcılar ve Benzerleri Odası Başkanı İbrahim Aytekin, ayakkabı üreticileri olarak modayı yakından takip ettiklerini, müşterilerinin siparişlerini ve "Moda rüzgarı"nı izleyerek koleksiyonlarına her geçen gün yeni ve ilginç modeller eklediklerini belirtti.

    Hem kadın, hem de erkek ayakkabısında bu kışa taba rengi veya tonlarının damgasını vurduğunu, ancak siyahın da yine vazgeçilmez renk olduğunu anlatan Aytekin, erkek ayakkabısında açık kahverengi tonlarının da kullanıldığını söyledi.

    Aytekin, bu kış daha çok deriden yapılan ürünlerde yüksek topukların yerini orta ölçülü topukların aldığını belirtti. Hazır tabanlı ya da ayakkabının pençe kısmında kullanılan platform dolgularla, ucu yuvarlak kalıpların tercih edildiğini, tokalı ve fiyonklu modellerle babetlerin de ilgi gördüğünü dile getiren Aytekin, önceki yılların hakim modası sivri burun ve ince topuklu çizmeleri de mağazalarda görmenin mümkün olduğuna işaret etti. Aytekin, şıklığına önem veren kişilerin bot ve çizme modellerinde, bilekte biten "Oxford" ve "Şoset" botlara, derisi büzülmüş çizmelere, bilek kısmı tokalı ve fiyonklu modellere rağbet ettiklerini anlattı.

    noimagenoimage

    'Devasa' çantalar vitrinlerde
    Çanta üreticisi Mahmut Yalçıner de çantanın giyimi tamamlayan bir aksesuar olmanın yanı sıra bir kadının duygularını, tarzını, yaşam biçimini, sevgisini, rengini ve asaletini yansıttığını vurguladı.

    Çantada modanın daha çok ayakkabı modasını takip ettiğini, bu nedenle kış sezonunda çantalarda da ayakkabıda olduğu gibi taba ve tonlarının moda olduğunu dile getiren Yalçıner, geçen kış başlayan, yazın patlama yapan kırmızı modasının bu kış da devam ettiğine dikkati çekti.

    Büyük çantaların yaz sezonunda olduğu gibi sonbahar ve kış sezonunun da olmazsa olmazlarından olduğunu ifade eden Yalçıner, "Bu kış çantalar o kadar büyük ki geçen yılın büyük çantaları küçücük kaldı" diye konuştu.

    Yalçıner, çanta ebatlarında "Valiz" denilebilecek ölçüde abartıya kaçan üreticilerin modelde ise sadeliğe yöneldiklerini vurguladı. Bu kış "Otantik" modellere de yer verdiklerinin altını çizen Yalçıner, daha iddialı ürün arayanlar için ise farklı aksesuar ve derilerin kullanıldığı çok çeşitli modellerde çantaların bulunduğuna işaret etti
#13.11.2007 09:00 0 0 0