Onceden kizartilip hazirlanan sebzeler firinda birlikte tekrar pistiginde ayri bir tad veriyor. Ayrica oturtmayi sabah erken saatte hazirlayip firinlama islemini yemege yakin zamanda yaparak servis etmeniz mumkun

Malzemeler:

3 adet kabak
3 adet patlican
2-3 adet orta boy patates
kizartmak icin sivi yag
300 gr. kadar kiyma
1 buyuk sogan
2 dis sarimsak (istege bagli)
2 carliston veya sivribiber
2 yemek kasigi domates salcasi
2 adet domates
tuz, karabiber
yeterince sicak su

Yapilisi:

Patlicanlari alaca soyup 2 cm kalinliginda dilimleyin. Tuzla ovup yarim saat kadar dinlendirin.
Kabaklari ve patateslesi soyup halka seklinde dilimleyin.
Once patatesleri, sonra kabaklari kizgin siviyagda kizartip kagit havluya aktarin.
Daha sonra sudan gecirip sikarak kagit havluda kuruttugunuz patlicanlarida kizartin.
Isiya dayanikli kenari genis dikdortgen cam tepsiye patlican, kabak ve patatesleri sirali olarak dizin.
Ayri bir tencerede sogani ve dogranmis biberleri 2 yemek kasigi misirozu yaginda kavurun.
Kiymayi ilave edip suyunu cekene kadar kavurmaya devam edin.
Domatesleri ilave edip eriyinceye kadar karistirin. En son salcayida ekleyip karistirin.
Tuz, biberini ilave edin.
Kiymali harca biraz kaynar su ilave edip sulandirin. Tepsiye dizilmis sebzelerin ustune yayin. Yandan yemegin yarisina gelecek kadadr kaynar su ilave edip 170C (350F) dereceli firinda suyu fokurdayana kadar pisirin.
Pilavin yaninda servis yapin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 497
favori
like
share
By_ergen Tarih: 17.11.2007 13:04
paylasım icin saol
SU-PERISI Tarih: 15.11.2007 15:51
patatesli oturtma yapıyordum karışık oturtmada çok lezzetli olur
_G@ll@rdo_TR Tarih: 15.11.2007 10:09
bizi acıktırdığın için sağol arkadaşım acıktım okuyunca ya