Elinizi altındaki mazlemelerle yapabileceğiniz vitamin dolu, renkli ve lezzetli bir çorba

Malzemeler:

1 su bardağı kadar iç bezelye
2 orta boy havuç (minik küpler şeklinde doğranmış)
Yarım tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş) / veya haşlanmış bütün tavuktan bir parça kullanılabilir.
3-4 su bardağı tavuk suyu
1 bardak sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 küçük soğan
2 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı (1/4 su bardağı) tel şehriye
1/4 demet taze dereotu
tuz, karabiber

Yapılışı:

Yağda önce yemeklik doğranmış soğanı sonrada havuçları kavurun.
Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edip karıştırın.
Bezelyeleri, didiklenmiş tavuk etini, tavuk suyunu koyup kaynadıktan sonra altını kısın.
Havuç ve bezelyeler pişmeye yakın (yaklaşık 15 dakika) tel şehriyeyi ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
Dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın. Kızarmış ekmek veya galete ile servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 463
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 15.11.2007 16:33
tarifin için saol sindy