Antep çorbası

Son güncelleme: 16.11.2007 13:33
  • Malzemeler:

    300 gr kemikli tavuk eti
    100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
    8 su bardağı su
    50 gr tereyağı
    Yarım su bardağı mısır unu
    1 tutam safran
    Tuz
    Süsleme için: 2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
    Hazırlanışı:
    * Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir yere alın. Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın. Suyunu muhafaza edin.

    * Tereyağını bir tencerede eritin. Mısır ununu ilave edip pembeleştirin. Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın. Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
#15.11.2007 15:40 0 0 0
  • emegine saglik SU-PERISI
#16.11.2007 13:33 0 0 0