MALZEME:

1 adet Yumurta
1 fincan Yoğurt
1 fincan Sıvı Yağ
1 paket Kabartma Tozu
Alabildiğine Un
Şerbet

3.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon

YAPILIŞI:

İlk önce şerbeti hazırlanacak. Şekerle su kaynatılacak, kaynarken içine limon atılacak. Şerbet iyice kaynadıktan sonra limon çıkartılır şerbet soğumaya bırakılır. Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ karıştırılır. İçine un, kabartma tozu katılarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlanır. Hamur 3mm. kalınlığında açılır. Mantı gibi küçük kare kare kesilir, iki ucu bohça gibi birleştirilir. Küçük bohçalar, kızgın yağ olan tavaya atılıp kızartılır. Kızaran hamurlar soğutulmuş şerbetin içine atılır, 5-10 dakika bekletildikten sonra servise hazırdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1154
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 07:30
tşkler ellerine sağlık su-perisi
Dj_Esense_66 Tarih: 01.12.2007 13:04
eline sağlik
suskunca Tarih: 27.11.2007 22:28
ellerine emegine saglik tesekkürler
Sindy Tarih: 16.11.2007 13:16
eline saglik SU-PERISI
Grace Tarih: 15.11.2007 15:53
teşkürler