Çimdik Tatlısı

Son güncelleme: 08.02.2008 07:30
  • MALZEME:

    1 adet Yumurta
    1 fincan Yoğurt
    1 fincan Sıvı Yağ
    1 paket Kabartma Tozu
    Alabildiğine Un
    Şerbet

    3.5 su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    1/4 limon

    YAPILIŞI:

    İlk önce şerbeti hazırlanacak. Şekerle su kaynatılacak, kaynarken içine limon atılacak. Şerbet iyice kaynadıktan sonra limon çıkartılır şerbet soğumaya bırakılır. Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ karıştırılır. İçine un, kabartma tozu katılarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlanır. Hamur 3mm. kalınlığında açılır. Mantı gibi küçük kare kare kesilir, iki ucu bohça gibi birleştirilir. Küçük bohçalar, kızgın yağ olan tavaya atılıp kızartılır. Kızaran hamurlar soğutulmuş şerbetin içine atılır, 5-10 dakika bekletildikten sonra servise hazırdır.
#15.11.2007 15:52 0 0 0
  • teşkürler
#15.11.2007 15:53 0 0 0
  • eline saglik SU-PERISI
#16.11.2007 13:16 0 0 0
  • ellerine emegine saglik tesekkürler
#27.11.2007 22:28 0 0 0
  • eline sağlik
#01.12.2007 13:04 0 0 0
  • tşkler ellerine sağlık su-perisi
#08.02.2008 07:30 0 0 0