ÇOBAN BÖREĞİ

Son güncelleme: 17.11.2007 12:03
  • MALZEME:

    Patates 1/2 kg.
    İç yağ 1 çorba kaşığı
    Süt 1 çorba kaşığı
    Kuzu kıyması 225 gr.
    Soğan 1 baş
    Tuz
    Kuru nane 1 çay kaşığı
    Karabiber
    Tereyağı 1 çorba kaşığı

    YAPILIŞI:
    Patatesler tuzlu suda haşlanır. Suyu süzülür. Soyularak sütle püre haline gelinceye kadar eritilerek doğranmış soğanla kavrulur. Sonra et suyu, kıyma ve nane karıştırılarak tekrar kavrulur. Hazırlanan bu karışım yayvan bir kaba koyulur. Üzerine patates serilir. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilerek servis yapılır.
#15.11.2007 16:13 0 0 0
  • paylasım icin saol
#17.11.2007 12:03 0 0 0