[COLOR="yellow"]MALZEME:

Patates 1/2 kg.
İç yağ 1 çorba kaşığı
Süt 1 çorba kaşığı
Kuzu kıyması 225 gr.
Soğan 1 baş
Tuz
Kuru nane 1 çay kaşığı
Karabiber
Tereyağı 1 çorba kaşığı

YAPILIŞI:
Patatesler tuzlu suda haşlanır. Suyu süzülür. Soyularak sütle püre haline gelinceye kadar eritilerek doğranmış soğanla kavrulur. Sonra et suyu, kıyma ve nane karıştırılarak tekrar kavrulur. Hazırlanan bu karışım yayvan bir kaba koyulur. Üzerine patates serilir. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilerek servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 390
favori
like
share
By_ergen Tarih: 17.11.2007 13:03
paylasım icin saol