MALZEME:

8 su bardağı Un
1,5 çay kaşığı Cüccem yani çörek otu
5 çorba kaşığı Katı yağ
Tuz
5 adet Yumurta
1 adet Kangal sucuk
2,5 su bardağı Su

YAPILIŞI:
Unu ve tuzu bir kaba eleyin. Suyla yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edin.5 eşit parçaya ayırıp, tabanları daha geniş üstleri dar olacak biçimde topaklar haline getirin. Üzerlerine hafif çapraz kesikler atıp, parmak bastırarak ortalarını açın. Merdane ile 15 cm. çapında açın. Fırınınızı 180 C' ye getirip, ısıtın. Sucuğu, dış zarını alıp 1 cm. kalınlığında dilimleyin. Yağı tavada eritip üzerlerine fırça ile sürerek hamurları yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Yağlanmış hamurların üzerlerine sucukları sıralayıp, üzerlerine birer yumurta kırın. Cüccem serperek tepsiyi fırına sürün. Sucuklar ve yumurta pişip, hamur altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika fırında tutun. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 437
favori
like
share