Bebeğim Pütürlü Gıda Yemiyor !

Son güncelleme: 16.11.2007 17:11
  • Pütürlü gıdalara başlandığında genellikle bebekler şu bilinen kuralı izler; yediklerini kusar. Pütürlü gıdalara yeni başlayan bebeğiniz doğal olarak yeni tatlara, niteliklere ve katı beslenmenin metoduna değişken bir tavır sergiler. Bir hafta isterler, diğer bir hafta istemezler. Böyle bir durumda size aşağıdaki önerileri sunuyoruz



    Kaşık olarak parmak ucunuzu kullanın
    Bebekler kaşığa nazaran parmakları daha hoş karşılarlar. Bir parça pirinci ya da muz püresini parmaklarınıza koyun ve bunu oradan emmesine izin verin. Bu şekilde rahat yemeyi öğrendikten sonra, bir miktar yiyeceği dilinin ucuna yerleştirin böylece zamanla dilinin ucundaki yiyeceği geriye doğru boğazına atarak yutmayı öğrenebilir. Bazen dilinin tam ortasına yiyeceği yerleştirmek bu prosedürü öğrenmesini teşvik etmeye yardımcı olur.



    Plastik kaşık deneyin
    Metal kaşıklar soğuk hissi verir ve bebeğinizin öğünlerinde başka bir şeyin dikkatini çekmesini istemiyorsanız bu soğuk metal kaşıkları kullanmayın.





    Yemesi için zorlamayın
    Bebeğinizi beslemenizdeki amaç, ona yeni tatlar, nitelikli gıdalar ve yeme metotlarını tanıtmaktır. Bu süreçte, bebeğiniz sık sık iki ileri bir geri şeklinde gelişme gösterecektir. Zaman zaman bebeğinizin katı yiyecekleri reddetmesi beklenen bir şeydir. Bu olduğu zaman, bırakın ve başka bir gün deneyin. Bebeğiniz hazır olduğunda yiyecektir.
#15.11.2007 17:51 0 0 0
  • emegine saglik casper
#16.11.2007 09:45 0 0 0
  • paylaşımın için saol casper
#16.11.2007 17:11 0 0 0