McLaren kaybetti, çünkü...

Son güncelleme: 16.11.2007 10:06
  • "McLaren kaybetti, çünkü..."
    2006 yılı sonundaki Brezilya Grand Prix'siyle noktaladığı kariyerine Ferrari takımının teknik danışmanı olarak devam eden Formula 1'in efsane pilotu Alman Michael Schumacher, uzun bir aradan sonra direksiyon başına geçti.
    noimage
    Yeni sezon öncesi İspanya'nın Barcelona kentinde devam eden antrenmanlara test pilotu olarak katılan Schumi, tüm rakiplerini geride bırakmış ve hala eski performansından hiç bir şey kaybetmediğini kanıtlamıştı. Antrenmandan sonra bir konuşma yapan Alman pilot, Formula 1'e dönmek gibi bir niyetinin olmadığını ancak Ferrari'ye her konuda yardım etmek istediğini belirtti. Nefes nefese geçen 2007-08 sezonu şampiyonluk yarışına da değinen Schumi, McLaren'in mutlu sona ulaşamadığını çünkü Kimi Raikkonen ve Felipe Massa'nın daha iyi olduğunu söyledi. Schumacher, "Ferrari'nin kazandığı şampiyonluk kesinlikle hakedilmiş bir şampiyonluktu. Sezon içerisinde neler yaşandığını herkes gördü. Son yarışta ibre Hamilton yanaydı ancak sonunda gülen biz olduk" dedi.

    Yaklaşık 1 yıl aradan sonra pilot koltuğuna oturan Michael Schumacher bunun mutluluk verici olduğunu ve çocuklar giib sevindiğini söyledi. Alman pilot, "Sanki Formula 1'e yeni adım atıyormuşum gibi gergin ancak bir o kadar da heyecanlı hissettim. Burada olmak harika bir duygu. Bana bu fırsatı verdikleri için de İtalyan takımına ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

    Alman pilot, Katalunya pistinde dün gerçekleştirilen antrenman turlarında 1.22'nin altına inen tek pilot olmuştu.
#16.11.2007 10:06 0 0 0