MALZEMESİ

2 adet kırmızı biber
2 adet sarı biber
2 adet dolmalık biber
6 diş sarmısak
1 su bardağı sirke
2 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz

Süslemek için:
3 sap dereotu

TARİF
Tencerede 6 bardak suyu kaynatın. İçine tuz, kesmeşeker ve sirke atın. Biberleri yıkayıp çatalla birkaç yerinden delin. Kaynayan sirkeli suya biberleri ve dereotunun saplarını atın. Dereotunun yapraklarını süslemek için ayırmalısınız. Biberleri 20 dakika kaynatın. Suyundan 1 kahve fincanı kadar ayırıp, kalanını dökün. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp halka şeklinde doğrayın. Ayırdığınız suya iri dövülmüş sarmısak, dereotu, limon suyu ve zeytinyağı ilave edip bu karışımı biberlerin üstüne dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.


Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 576
favori
like
share
COCO Tarih: 27.03.2008 19:15
Tesekkürler.
refik Tarih: 15.12.2007 11:50
güzel paylaşımların için ellerine saglık teşekkürler
Sindy Tarih: 17.11.2007 17:38
gercekten lezzetli bir tarife benziyor
emegine saglik