MALZEMESİ

1 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı

TARİF
Ilık sütün içersine tuz atıp, karıştırın.
Sütün kesilmesi için 2 saat bekleyin.

Yoğurma kabının içerisine kesilmiş sütü dökün, unu yavaş yavaş ekleyerek bir hamur tutun.
Hamuru tezgahın üzerinde iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığına getirin.

Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp, hamuru tepsiye kalınlığı 3 cm olacak şekilde yayın, üzerini elinizi suyla ıslatarak düzeltin.

Tepsideki kalakay hamurunu pişirmeden 2 saat bekletin.

180 dereceye ayarlanmış fırında, 20-25 dakika pişirip dilimleyerek, sıcak sıcak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 500
favori
like
share
sennur Tarih: 21.11.2007 02:38
farklı bir tarif,emeğinize sağlık superisi
Sindy Tarih: 17.11.2007 17:50
emegine saglik SU-PERISI