Bu kez kararlıyım

Son güncelleme: 18.11.2007 11:35
  • Artık her şeyi göze alıp kilo vermeye karar verdiyseniz, bünyeniz için zararlı diyetlere yönelme riskini de göze almışsınız demektir. Ama buna hiç gerek yok!

    Fazla kilolarınızdan kurtulmak uğruna, zararlı diyetlere kurtarıcınız olduklarını düşünerek sarılmayın. Kilo vermek için yapmanız gereken ilk şey, dengeli beslenmeyi öğrenmektir. Bu şekilde beslenmek, aç kalmaktan çok daha kolaydır, üstelik verdiğiniz kiloları geri alma riskiniz de diğer diyetlerde olduğu gibi fazla değildir.

    Dengeli beslenme nedir?
    Vücudunuzun temel ihtiyaçları olan 4 besin gurubundan da yeterli derecede almak demektir.

    • Süt grubu (Süt, peynir, yoğurt)
    • Et grubu (et, tavuk, balık, kuru baklagiller)
    • Sebze-meyve grubu
    • Tahıl grubu (Ekmek, makarna, pirinç)

    Düzenli beslenme için bu besin gruplarından orantılı olarak almalısınız, bir gruptan az, diğerinden fazla besin alrsanız, metobolizmanızın çalışma düzenini bozarsınız. Tek gruba yönelik beslenme; kabızlık, ishal, midede şişkinlik, kan şekeri ve tansiyon düşmesi, başdönmesi, göz kararması gibi rahatsızlıklara sebep olacak ve devamında da doktor müdahalesini gerektirecek çok daha ciddi sorunlara yol açacaktır.

    Tüm insanların ihityaç duyduğu besin dağılımı; %60 karbonhidrat, %20 protein, %20 yağ şeklindedir ve günde en az 2 lt su tüketilmelidir.

    Dengeli beslenmenin kurallarından biri de gün içinde almanız geekn besin miktarını öğünlere yaymaktır. Bütün diyetleri çalışma prensibi bu şekildedir. Gün içinde 5 ve hatta 6 öğün yemek yiyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise porsiyonları olabildiğince küçük tutarken, vücudunuzu alması gereken besinlerden mahrum etmemek.

    Kilo vermeye kesin kararlıyım, artık fazla kilolarından kurtulmayı kafata koydum diyorsanız kızartmalardan, uruyemişlerden, hazır yiyeceklerden uzak durmalı ve gün içinde çok fazla çay kahve tüketmemelisiniz. Diyet yapmaya karar verdiğinizde, yapacağınız diyetin vücudunuzun günlük ihtiyaçlarını karşılayıp karşılayamayacağından emin olmalısınız.
#17.11.2007 11:12 0 0 0
  • düzenli ve dengeli beslenme olduktan sonra diyete gerek kalmaz
#18.11.2007 11:35 0 0 0
  • Bu kez kararlıyım Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 18.11.2007 11:35