Hamsili İcli Tava

Malzemeler
1 kg hamsi
1/2 kg pirinc
3 bas orta boy sogan
2 kahve fincani kusuzumu
1 tatli kasigi karabiber
1,5 kahve fincani camfistigi
1 su bardagi aycicek yagi
yeteri kadar tuz
300 gr. tereyag


Yapılışı
1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur. Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir. Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir.
2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir.
3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir. Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir.
4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir.
5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 798
favori
like
share
by_cyber Tarih: 07.07.2008 16:19
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
SU-PERISI Tarih: 19.11.2007 17:14
tarif çok güzel tadıda güzeldir herhalde.eline saglık marab
Sindy Tarih: 17.11.2007 17:52
emegine saglik Ozer abi
yalniz sicak yemek bolume aliyorum oraya daha uygun:5: