İlk hediyeniz anne sütü

Son güncelleme: 18.11.2007 11:18

  • Uzmanlar, bebeklerin sağlıklı büyümesi için doğumdan itibaren ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesini öneriyor. Ayrıca emzirmek anne ile bebeği arasındaki duygusal bağı da güçlendiriyor.

    Her annenin bebeğine verebileceği en değerli armağan, anne sütüdür. Araştırmalar, ülkemizde binlerce bebeğin sırf anne sütünden doğru bir şekilde yararlanamadığı için yaşamını yitirdiğini ortaya koymaktadır. Anne sütü mükemmel besin içeriği ile kolay hazmedilir, etkili bir biçimde kullanılır. Ayrıca bebeğinizi hastalıklardan korur. Bunun ötesinde emzirmek suretiyle, anne bebek bağının kurulması, yeni bir gebeliğin gecikmesi ve annenin sağlıklı kalması mümkün olur. Doğumdan sonraki ilk 6 ayda yalnızca anne sütüyle beslenen bebekler, ishal ve zatürre gibi bulaşıcı hastalıklara, alerjik rahatsızlıklara daha az yakalanır ve daha sağlıklı büyür. Bu nedenle, ilk 6 ay bebeğinizi tek başına anne sütüyle beslemelisiniz.

    SUYA İHTİYACI YOK
    6 aydan önce anne sütüyle birlikte verilen ek besinler, bebeğin anne sütünden yeterince yararlanmasını engeller. Bu dönemde, su kaybına yol açan hastalıklar dışında ilave su gereksinimi yoktur! Eğer ishal gibi mutlaka su verilmesi gereken bir durum söz konusuysa, kaynatılmış su verilebilir. Anne sütünün yetmediği inancıyla, doktora danışmadan yeni bir gıdaya başlanmamalıdır. Düzenli kilo alan, günde ortalama 6 kez beslenebilen, bezini günde 6 defa ıslatan bir bebek anne sütünü yeterince alıyor demektir. Bebeğinizin gelişimini kontrol etmek için düzenli aralıklarla muayene ettirmenizde de yarar var. Sürekli emzirme olanağı olmayan çalışan anneler ise sütlerini sağdıktan sonra kaynatılarak steril edilmiş şişelerde oda sıcaklığında 8 saat, buzdolabında 24 saat ve buzlukta dondurarak 6 ay saklayabilir. Bu amaçla saklanan anne sütü hiçbir zaman kaynatılmamalıdır. Bebeklere ilk yaşın sonuna kadar kaynatılmamış su verilmemesi de tavsiye edilir.
#17.11.2007 15:36 0 0 0
  • Bebek için bundan degerli hediye olurmu,onu saglıgına kavuşturur
#18.11.2007 11:18 0 0 0