Malzemeler :

1 kilo bamya
3 adet iri boy domates
2 adet iri boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı kaynar su
1 limon suyu
Tuz

Yapılışı :

Bamyanın üst kısmındaki kısmı huni şeklinde soyup ayıklayın. Bamyayı yıkamadan bir kenarda bekletin. Tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında 2-3 dk kavurun. Kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi ve tuzu ekleyip domatesler ezilene kadar orta ateşte pişirin.
Bamyayı yıkayıp tencereye koyup üzerine hemen limon suyunu gezdirip 1-2 defa karıştırıp tencerenin ağzını kapatın. 5-10 dk sonra kaynar suyu ekleyip, fazla karıştırmadan bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1526
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:44
SAOLLLL TSK
Grace Tarih: 19.11.2007 17:18
zeytinyağlısıdamı oluyomuş bakalım nasıl olcak
SU-PERISI Tarih: 19.11.2007 17:16
eline saglık sindy.bamyada güzel olur