Malzemeler

3 tatlı elma
1 soğan, ince dilimlenmiş ve halkalara ayrılmış
500 gr bakla, haşlanmış
50 gr ceviz içi Nane, süslemek için
SOS:
150 gr yoğurt
1 yemek kaşığı doğranmış nane
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve karabiber

Tarifi

Sosu hazırlayın: Yoğurdu, naneyi ve limon suyunu büyük bir kapta karıştırıp tuz ve biberle tatlandırın.
Elmaları dörde bölüp, ortasını alıp ince ince dilimleyip yoğurt sosunun içine batırın ve iyice karıştırın.
Soğanı, baklayı, ve cevizleri ekleyip karıştırın. Salatayı bir servis tabağına alıp naneyle süsleyin ve servis yapın.
ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ: Salataya renk katmak için kırmızı elma kullanın.
ALTERNATİF: 50 gr salam ve peyniri küp halinde salataya ekleyebilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 377
favori
like
share
SquadroN Tarih: 31.07.2008 10:33
ellerin dert görmesin sindy
SU-PERISI Tarih: 06.05.2008 01:11
Eline saglık sindy.
COCO Tarih: 01.05.2008 16:27
Tesekkürler sindy.