Real'in yeni transfer politikası

Son güncelleme: 19.11.2007 09:42
  • Real'in yeni transfer politikası

    Her sezon yıldız isimlerle sözleşme imzalaması klasik haline gelen Real Madrid, artık tavır değiştiriyor. Beyaz Şimşekler önümüzdeki yıldan itibaren transfer piyasasının dikkatini çekmemiş genç isimlere yönelecek.

    Bu sezon Heinze, Sneijder, Robben, Pepe ve Drenthe gibi isimlere yaklaşık 130 milyon euro ödeyen Real Madrid, artık tüm transferilerini pahalı isimlerden seçme özelliğinden vazgeçti. Dün Amerika'ya giden Sportif Direktör Peja Mijatovic, bu stratejinin ilk halkası olarak henüz Avrupa takımlarının dikkatini çekmeyen Jozy Altidore'u transfer etmeye çalışacak.
    noimage
    18 yaşındaki yıldız, 2007 Dünya Gençler Şampiyonası'nda dikkatleri üzerine çekmiş ve grup maçında Brezilya'ya 2 gol atmıştı. Adu ile müthiş bir ikili oluşturan Birleşik Amerikalı yıldız, MLS'de New York Red Bulls forması giyiyor. Bu sezon attığı 9 golle ligin önemli golcüleri arasına giren futbolcunun ailesi Haiti asıllı. Mijatovic'in genç isimle anlaştıktan sonra İspanya'ya dönmesi bekleniyor.

    Real Madrid'in diğer genç adayı Breno'nun ise Bayern'e imza attığı iddia ediliyor. Bu futbolcuya Alman ekibinin ödediği rakam yaklaşık 14 milyon euro. Madrid ekibi son olarak Sau Paulo'nun genç ismi Alex Dias'a göz koydu. Ancak diğer Avrupa ekiplerinin imzalar atılmadan bu genç isim için de girişimlerde bulunması bekleniyor.
    Her sezon yıldız peşinde koşan Real Madrid ve Barcelona, son yıllarda altyapılarından çok önemli genç isimleri rakiplerine kaptırmış, bu stratejik hatalar, taraftarlardan büyük tepki çekmişti. Barca'nın yetiştirdiği isimlerden Fabregas ve Fran Merida Arsenal'e giderken, Pique ManU'ya transfer olmuştu. Real Madrid'in genç ismi Jurado ise ezeli rakibi Atletico'ya kaptırılmıştı.
#19.11.2007 09:42 0 0 0