Malzemeler:
1 kg ıspanak
200 gr mayonez
200 gr yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 adet domates
Not: Süzme yoğurt kullanılırsa daha güzel olur.
HAZIRLANIŞI :
Ispanakları temizledikten sonra soğuk su ile yıkayın. Bu yıkamayı bir kaç defa tekrarlayın. Temizlenen ıspanakları, daha önceden kaynattığınız suyun içine koyarak 15 dakika haşlayın. Soğuk su ile soğuttuktan sonra bir tülbentle suyunu sıkın. Ispanakları iri bir şekilde doğrayıp salata tabağına yerleştirin.
Muslin sosun yapılışı:

Çukur bir kapta mayoneze yoğurdu yedirerek, çırpma teli ile yavaş yavaş karıştırın. Sarımsakları havanda dövüp içine atın ve tuzu, kara biberi de ilave edin.
Muslin sosu ıspanakların üzerine servis kaşığı ile gezdirerek dökün. Pul biber ile süsledikten sonra servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 287
favori
like
share
Sindy Tarih: 20.11.2007 11:01
emegine saglik SU-PERISI