Elmalı Milföy Tatlısı

Son güncelleme: 09.09.2011 18:31
  • milföy tatlısı - elmalı milföy - cevizli milföy tatlısıMalzemeler:
    500 gr elma
    1 paket milföy hamuru
    1 çay kaşığı tarçın
    100 gr ceviz
    50 gr tereyağı
    100 gr pudra şekeri
    Üzeri için galeta unu

    HAZIRLANIŞI :
    Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin.
    Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın. Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin. Sıcak olarak servise sunun..
#19.11.2007 17:01 0 0 0
  • ben bu tatliyi çok seviyorum.. kardesm cok guzel yapiyor sagolsun :)

    tesekkurler su-perisi abla
#20.11.2007 00:45 0 0 0
  • evet gercektende cok guzel bir tatli
    emegine saglik SU-PERISI
#20.11.2007 09:52 0 0 0
  • ellerine saglık ablacım
#08.02.2008 07:41 0 0 0
  • Eline sağlık
#09.09.2011 18:31 0 0 0