milföy tatlısı - elmalı milföy - cevizli milföy tatlısıMalzemeler:
500 gr elma
1 paket milföy hamuru
1 çay kaşığı tarçın
100 gr ceviz
50 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
Üzeri için galeta unu

HAZIRLANIŞI :
Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin.
Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın. Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin. Sıcak olarak servise sunun..

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1106
favori
like
share
BiR-DOST Tarih: 09.09.2011 19:31
Eline sağlık
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:41
ellerine saglık ablacım
Sindy Tarih: 20.11.2007 10:52
evet gercektende cok guzel bir tatli
emegine saglik SU-PERISI
SuRMeLi Tarih: 20.11.2007 01:45
ben bu tatliyi çok seviyorum.. kardesm cok guzel yapiyor sagolsun

tesekkurler su-perisi abla