Malzemeler :

5 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı pirinc unu
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı un,
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine : 2\'ser çorba kaşığı üzüm pekmezi


[COLOR="lemonchiffon"]Hazırlanışı:


Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.
Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın. Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın. Soğumaya bırakın.
Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçakla dörde kesin. Üzerine 2 şer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 479
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:37
emegine saglık sindy
BoardBeLasi Tarih: 21.11.2007 17:47
Ellerine Saglik Sindy..
SU-PERISI Tarih: 20.11.2007 15:44
görünüşte güzele benziyor.saol sindy