Malzemeler:
100 gr kuru kayısı
300 ml sıcak su
2 yemek kaşığı bal
300 gr yoğurt
2 yumurta beyazı
kedidili bisküvi, servis için

Hazırlanışı:
1 Porsiyon: 135 Kalori.
Kayısıları sıcak su dolu kabın içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden ıslatın. Kayısıları ve suyu bir tencereye aktarın. Balı ekleyip üzerine kapatıp 20 dakika, kayısılar yumuşayıncaya dek, pişirin. Tencere ateşten alıp tamamen soğumaya bırakın. Kayısıları pişme suyu ve yoğurtla birlikte blender`da karıştırın. Blender yerine kayısıları süzgeçten geçirip, önce pişme suyu sonra da yoğurudu katıp karıştırabilirsiniz. Yumurta beyazlarını iyice çırpın. Metal bir kaşıkla 1 yemek kaşığı yumurta beyazım püreye ekleyip karıştırın. Köpüğü ayaklı bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabında tutun. Bisküvilerle servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 402
favori
like
share
casper Tarih: 02.12.2007 22:51
denersen beni de çağır arkadaşım
kalamış Tarih: 02.12.2007 22:29
içeriği güzel ve faydalı ,inşallah denerim ellerine sağlık superisi
Sindy Tarih: 20.11.2007 21:08
emegine saglik SU-PERISI