Yayla Tatlısı

Son güncelleme: 08.02.2008 07:36
  • Malzemeler

    1 paket kabartma tozu
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı irmik
    5 adet yumurta
    1 çay bardağı un
    1 çay bardağı tozşeker
    50 gram file antepfıstığı
    1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığı
    Şerbeti için:
    2 buçuk su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su
    Yarım limonun suyu


    Yapilisi

    Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene dek çırpın. 1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın. 1 çay bardağı unu, 1 çorba kaşığı irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu katın. 1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığını ekleyin. Kalıbı yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün. 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkın. Soğutun. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antepfıstığı serpin. Dilimleyip, servis yapın
#22.11.2007 10:00 0 0 0
  • teşekkürler sindy
#22.11.2007 12:16 0 0 0
  • saol sindy abla
#08.02.2008 07:36 0 0 0