Malzemeler

1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı irmik
5 adet yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı tozşeker
50 gram file antepfıstığı
1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti için:
2 buçuk su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu


[COLOR="lemonchiffon"]Yapilisi

Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene dek çırpın. 1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın. 1 çay bardağı unu, 1 çorba kaşığı irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu katın. 1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığını ekleyin. Kalıbı yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün. 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkın. Soğutun. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antepfıstığı serpin. Dilimleyip, servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 468
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:36
saol sindy abla
SU-PERISI Tarih: 22.11.2007 13:16
teşekkürler sindy