[COLOR="lemonchiffon"]Malzemeler :


4 adet kemiksiz piliç but (badem büyüklüğünde doğranmış), 1 su bardağı kabuksuz badem, 1 su bardağı soya filizi, ½ su bardağı taze fasulye (jul yen doğranmış), 2 adet havuç (çok ince doğranmış), ½ su bardağı yeşil soğan (jul yen doğranmış), ½ çay bardağı soya sosu, ½ çay bardağı tavuk suyu, 4 silme çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytin yağı.

[COLOR="lemonchiffon"]Hazırlanışı :


Zeytin yağının tümü, 1 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte bir wok’a veya teflon kavurma tavasına alınıp kızartılır. Bademler içine atılıp esmerleşene kadar kavrulur. Bademler kavrulduğunda piliç butları eklenir. 10 dakika kadar harlı ateşte karıştırarak kavrulur. Tavuk suyunun ve soya sosunun yarısı tavuklara eklenip sos mahiyetinde azıcık sıvı kalana kadar çektirilir. Ayrı bir teflon tavaya, kalan tereyağı atılıp eritilir. Hemen arkasından, sırası ile taze fasulye, havuç atılıp yine harlı ateşte diriliklerini kaybedene kadar sote edilir. Ardından, yeşil soğan ve soya filizi eklenir. Bu arada yeşil soğan ve soya filizlerinin erimemelerine dikkat edilmelidir. Onun için; karıştırılırken dikkat edilmeli, eğer yapılabiliyorsa, tava sallanarak kavurma yapılması gerekir. Sebzelerimizin sote işlemi bittiğinde, kalan tavuk suyu ve soya sosu eklenip, 3-4 dakika çektirilir. Sebzeler dört tabağın ortasına pay edilip, ortaları havuz gibi açılır. Bademli piliç kavurması, bu havuzlara pay edilir. Arzu edilirse, kavrulmuş file badem serpilerek servis yapılabilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 721
favori
like
share
OKS_GAZİSİ Tarih: 01.08.2008 17:41
slm
SquadroN Tarih: 31.07.2008 16:12
Sağolasın
by_cyber Tarih: 07.07.2008 19:46
paylaşım için thanks
SU-PERISI Tarih: 22.11.2007 13:58
tarifi çok güzel eminim tadıda nefistir