Malzemeler

Hamur için:
3 bardak un
Yarım paket kabartma tozu
Tuz
Yarım bardak yoğurt
Yarım bardak ayçiçek yağı
1 yumurta

İçi için:
1 yemek kaşığı mısır özü yağı
1 rendelenmiş soğan
1 diş ezilmiş sarmısak
Yarım rendelenmiş patates
200 gr tavuk kıyma
1 yemek kaşığı taze nane yaprağı, ince, kıyılmış
1 yemek kaşığı maydanoz, ince kıyılmış

Sos için:
3/4 bardak domates püresi
1 rendelenmiş kuru soğan
3 diş ezilmiş sarmısak
1 tatlı yeşil biber
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı zeytinyağı.
Tuz

[COLOR="lemonchiffon"]Hazırlanışı


Elenmiş una kabartma tozu, ayçiçek yağı, yumurta beyazı, yoğurt ve tuzu karıştırın. Gerektiği kadar ılık su katarak yoğurun. Dinlenmeye bırakın. Ayçiçek yağını ısıtıp soğan ve sarmısağı katın. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Patates rendelerini ve kıymayı ilave edip kıyma koyu renk alana kadar kavurmaya devam edin. Nane ve maydanoz yapraklarını ekleyin. Domates sosu malzemelerinin hepsini bir tencereye koyup kaynatın. Sos suyunu çekip kalınlaşana kadar pişirin. Hamurunuzdan ufak parçalar alıp avucunuzun içinde yuvarlak açın. Ortalarına iç malzemesinden koyup poğaça biçiminde kapatın. Poğaçaların üzerine fırça ile yumurta sarısı sürerek fırında pişirin. Domates sosu ile birlikte servis yapın. Bu mini poğaçaları piknikte ve parti davetlerinde de kullanabilirsiniz. İç malzemesine baharat katılabilir

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 878
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 22.11.2007 13:54
çokta güzel olur.saol sindy