Malzemeler
2 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta

İçine:
50 gram dolmalık fıstık
50 gram kuşüzümü
250 gram kıyma
1 adet soğan
50 gram margarin
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Hazırlanışı:
Margarini bir tavaya koyup, eritin. Kıymayı tavaya alıp, karıştırarak kavurun. Soğani yemeklik doğrayıp tavaya ekleyin. Soğanlar pembeleşince, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edin. Kuş üzümünü ayıklayıp sıcak suyla yıkayın. Başka bir tavaya bir miktar sıvıyağ döküp, fıstıkları pembeleşene dek kavurun. Fıstıklar kavrulunca, üzümlerle birlikte kıymaya katıp karıştırın. Soğumaya bırakın. Bir kasenin içine süt ve sıvıyağı koyup karıştırın. Yufkayi mutfak tezgahının üzerine yayın. Üzerine fırça ile sütlü karışımdan sürün.

Hazirladığınız harcın yarısını yufkanın üzerine serpin. Ucundan başlayarak rulo yapın. Hazırladığınız bu ruloyu ikiye katlayın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Kalan sütlü karışıma 1 adet yumurtayı kırıp çırpın. Böreğin üzerine firça ile bu karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 464
favori
like
share
Sindy Tarih: 22.11.2007 22:24
emegine saglik SU-PERISI