Fırında Beşamel Soslu Kabak (6 Kişilik)

Malzemeler:
1 Kg Kabak
200 gr Yağsız Kıyma
1 Adet Soğan
3 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Domates
2 Diş Sarmısak
3 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber
Beşamel Sos Malzemesi
1 Kahve Fincanı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Su Bardağı Süt
1 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz

Yapilisi:
Soğanları ince doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. İnce kıyılmış sarmısaklarla birlikte kıymaya ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Kabakları temizleyip dörde bölün. Kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Haşlanmış kabakları fırın kabına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
Başka bir kapta tereyağını eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip karıştırarak pişirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Sosu kıymalı harcın üzerine boşaltın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar 15-20 dak. Pişirin. Dereotuyla süsleyip sıcak servis yapın.


HEPINIZE AFIYET OLSUN

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 1092
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 03.06.2006 01:27
Ellerine Saglik
DİDEM Tarih: 07.03.2006 00:22
ellerine sağlık teşekkürler.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:51
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 22:36
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
masarac Tarih: 28.12.2005 02:37
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:39
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
SU-PERISI Tarih: 12.12.2005 10:34
teşekkürler eline sağlık
Ates Bocegi Tarih: 15.10.2005 14:34
ElLeRiNe sAgLiK....


TaRiF iCiN sAgOl
dostbildiklerim Tarih: 27.09.2005 13:33
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler