Karakız Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler:
Hamur İçin:
125 gr Margarin
5 Adet Yumurta
1.5 Su Badrağı Toz Şeker
1.5 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Kakao
1 Paket Kabartma Tozu

Şerbet İçin:
2 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Toz Şeker

Krema İçin:
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Pirinç Unu
4 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Toz Şeker


HAZIRLANIŞI :
Ön hazırlık olarak keki hazırlayın.Margarin,yumurta,toz şeker,un,kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın.Yağlanmış kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana dek pişirin.
Şerbeti hazırlayın.1 su bardağı şekerle,2 su bardağı suyu kaynatın.Soğuduktan sonra,kekin üstüne dökün.Keki buzdolabına alın.
Kremayı hazırlayın.Bunun için un,pirinç unu,toz şeker ve sütü tencereye alın.Karıştırarak pişirip,soğuk kekin üzerine gezdirin.
Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin.Üzerine dövülmüş fındık,fıstık yada meyve dilimleriyle süsleyin.Dilimleyerek servis yapın.


HEPINIZE AFIYET OLSUN

:cizgi:

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1251
favori
like
share
Sinem21 Tarih: 17.11.2008 19:54
paylasim yapan ellerinize saglik
KaRaKıZ Tarih: 14.11.2008 10:43
beni 6 kişilemi paylaşcaksınız :83::16:
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 02:24
paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 11.01.2006 00:27
paylaşımların için teşekkürler
serhatbey_066 Tarih: 10.01.2006 03:45
vallaha yeni duydum bu tarifi bir deneyelim akşam
ellerine sağlık
liamsi Tarih: 10.01.2006 01:12
Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 25.12.2005 17:17
ellerinize sağlık
teşekkür ederim
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 01:37
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
casper Tarih: 28.11.2005 00:20
ellerine sağlık