# 500 gr taze lor peyniri
# 6 su bardağı su
# 1 su bardağı süt
# 250 gr kemiksiz parça et
# 1 su bardağı süt kreması
# 1 çay bardağı ince bulgur
# 25 gr tereyağı
# 2 çorba kaşığı un
# Yarım demet taze nane
# Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Suyu küçük bir tencereye alın. Eti ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Tencereyi ocaktan alın. Eti sudan alıp soğumaya bırakın. Et suyunu bekletin.
* Bir kapta süt, süt kreması ve lor peynirini iyice karıştırın. Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip kısık ateşte unla kavurun. Sütlü lorlu karışımı ve et suyunu ilave edip karıştırın. Bulgur, tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte pişirin. Eti tel tel ayırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
* Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Üzerlerini taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.